Spring naar content

God is goed!

Huis-aan-huiswerk is allereerst leren loslaten. Het is Gods werk en we mogen veel van de Heere verwachten, zoals Jan vanmorgen vertelde. Vandaag was een intense, goede dag. Vanmorgen waren we in een wijk waarin veel mensen 'niet geïnteresseerd' waren in de boodschap van het Evangelie. Maar ook ging er een aantal deuren open waarbij we van Gods goedheid mochten getuigen. We spraken een man die in de goedheid van mensen gelooft, maar toch ook inziet dat er weinig 'goede' mensen meer zijn. 'Maar jullie, jullie zijn wel goed. Dat jullie dit zo doen, dan denk ik: gelukkig, er zijn nog goede mensen.' We mochten getuigen dat mensen vaak tegenvallen (wij inclusief) maar dat God te vertrouwen is, voor de volle 100%. Hij openbaart Zich aan ons in de Bijbel, Zijn liefdesbrief aan ons. We hebben die liefdesbrief van God aan hem overhandigd. Wilt u voor deze meneer en zijn familie bidden?

 

In de middagwijk waren we in een donkere wijk waar veel occultisme, drugs en donkerheid heerst. Voordat we aan ons werk begonnen, hebben we daarom ook gebeden om een vurige muur van engelen om ons heen. We hebben ervaren dat Jezus met ons aan de deuren kwam. Ook in deze wijk, die voelbaar op het terrein van de duivel ligt, hebben we kunnen getuigen van God en van de verlossing die in Christus is. 'Het werk van God is niet te keren, omdat Hij erover waakt. En de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.' Wat een rijkdom om een lichtdrager van Christus te zijn en om een schakeltje te zijn in Zijn Wijngaard.

 

Vanmorgen gingen we weer op pad naar de ochtendwijk. Het was even afwachten of er kinderen zouden komen, omdat er gisteren geen kinderen waren. Uiteindelijk was onze club een kinder-tiener-seniorenclub: de leeftijden varieerden van jong tot heel oud. Iedereen is welkom! 🙂 Vandaag vertelden we het verhaal van de verlamde man met zijn vier vrienden die door het dak werd gelaten tot aan de voeten van Jezus. De boodschap hierbij is dat kinderen leren dat kinderen naar Jezus kunnen komen, aan Zijn voeten kunnen gaan zitten en dat Hij hen van hun zonden geneest. Dat dit niet alleen voor Nederlandse mensen geldt, werd duidelijk door de aanwezigheid van een Syrische mevrouw met haar dochtertje. We hebben met haar in het Engels gebeden en het verhaal uitgelegd. God kent geen taalbarrières.

 

In de middag gingen we naar onze middagwijk. Na het gebruik van de beruchte (of beroemde) poepschep zetten we de tent op. Er kwam een mevrouw langs die zei: 'jullie stralen liefde uit!', waarna we met haar in gesprek gingen over wat wij aan het opbouwen waren en met welk doel. Daarna kwamen vijf kinderen. We vertelden het Bijbelverhaal en leerden het lied van de dag aan: 'mijn hart was vol van zonden, maar Jezus maakte mij rein...' Daarna was er tijd voor ontspanning: voetballen en kleuren. Ik kijk terug op een mooie en gezegende dag en wat is het fijn om te mogen getuigen van de liefde van Jezus Die zei: 'Laat de kinderen naar Mij toekomen verhindert hen niet.'

 

Dankpunten:

  • dat God zichtbaar werkt in de wijk waar vorig jaar veel tegenstand was; God overwint de duisternis in Kerkrade!
  • dat we vanavond een ontspannende, sportieve avond hadden;
  • dat er een hechte band ontstaat in de groep en dat we elkaar aan de voeten van Jezus brengen;
  • dat er vandaag deuren en harten zijn opengegaan.

Bidpunten:

  • De geestelijke strijd is hevig onder de huis-aan-huiswerkers: de satanische invloeden zijn letterlijk merkbaar;
  • Bid voor onze kinderwerkers dat er kinderen naar de club komen.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven