Spring naar content

Een sprong in het diepe

(foto's staan onderaan de blog)

 

Vanmorgen na het ontbijt stond klokslag 9.00u de toerusting op het programma. Misschien denken jullie hoe kan dat precies op tijd? Nou als het belsignaal gaat dan moeten we (als het ware 😉) alles uit onze handen laten vallen en sprinten we zo snel als we kunnen naar de grote zaal. 

 

Jan Bayense heeft de toerusting geopend met Bijbellezen en gebed en daarna heeft hij een aantal praktische handvaten gegeven voor de huis-aan-huiswerkers en de kinderwerkers. Bijvoorbeeld hoe je een gesprek kan beginnen: Wat doe je als mensen zeggen ‘geen interesse’? Vraag dan ‘waar heeft u geen interesse in’? Of begin met mensen uit te nodigen voor de maaltijd. Ook zijn er citybijbels meegegaan met het stadhuis van Kerkrade erop; ook dit kan opening voor een gesprek geven. Iedere situatie is anders en er is ook veel kans dat deuren dicht blijven.
Bij de kinderwerkers kregen we de tip dat we altijd toestemming van ouders moeten hebben; weten we dat niet dan loop je eerst met de kinderen mee terug naar huis. En de tentjes versieren met veel ballonnen en slingers zodat het uitnodigt om te komen. 
En vergeet vooral niet: evangeliseren is allereerst vriendjes maken!

 

De hele week ga je op pad met een vast groepje en in iedere wijk is een groepje kinderwerkers aan de huis-aan-huiswerkers gekoppeld. Iedere dag zit je in de ochtend en de middag in dezelfde wijk.
Nadat ieder groepje begonnen is met gebed om een zegen over de dag te vragen werden de auto’s volgeladen met alle spullen en zijn we naar de verschillende wijken in Kerkrade gereden. In iedere wijk hebben de huis-aan-huiswerkers samen met de kinderwerkers de tent opgebouwd. Daarna zijn de huis-aan-huiswerkers de wijk ingegaan om langs de deuren te gaan. Er waren mooie gesprekken waarin iets over God gedeeld kon worden, maar ook worden we geconfronteerd met de duistere machten waarin mensen verstrikt kunnen zitten.
Van iedere club gingen een paar kinderwerkers de wijk in om te kijken of er kinderen in de buurt waren om ze mee te vragen naar de club. Bij de meeste clubs waren er kinderen; het aantal varieerden van 2 tot 9. Als er geen kinderen zijn draaien we wel de club; je weet nooit of er buurtbewoners zijn die meeluisteren en zo het evangelie horen.

 

Iedere dag deelt een huis-aan-huiswerker en een kinderwerker zijn/haar ervaring van de dag.

 

Huis-aan-huiswerker

Er openen zich bij het huis aan huis werk ook deuren van huizen waar mensen wonen die Jezus al kennen. Mensen die overigens zelfs op zoek waren naar een gemeente om zich bij aan te sluiten. Hen mochten we wijzen op Christengemeente 045 waar ze een bezoek aan hopen te brengen. Zo zien we dat God ons niet nodig heeft maar ook anderen wil gebruiken om Zijn Huis vol te maken.

 

Kinderwerker
Dit was mijn eerste keer mee met de kinderclub, dus ik vond het best wel spannend! Maar gelijk toen we daar aankwamen en de tent aan het opzetten waren, merkte ik dat de groep relaxed was en hing er een ontspannen sfeer. Toen we de kinderen aan het ophalen waren, merkte te hoe blij de kinderen waren dat er weer kinderclub was! Vol enthousiasme vertelde ze over de dingen en liederen die ze nog van vorig jaar wisten. Tijdens de ochtend kwamen er 7 kinderen en 2 ouders, dus de club was goed gevuld.  Voor de eerste dag verliep het echt heel erg soepel en waren we al goed op elkaar ingespeeld. Gelukkig mochten we bij een oudere vrouw die tot geloof is gekomen dankzij de evangeliesatieweek de deur plat lopen voor een wc bezoekje. Smiddags waren er 4 kinderen, waaronder 2 Franssprekende kinderen. Hierdoor was er wat meer chaos dan in de ochtend, maar ook zij konden door tolken het evangelie horen!

 

Nadat we terug waren van een dag Kerkrade heeft ieder groepje de tijd gehad om de dag te evalueren en te kijken naar de dag van morgen. We hoorden veel positieve ervaringen.

 

Om 17.00u stond traditiegetrouw de groepsfoto op het programma. Er werden een aantal picknickbanken bij elkaar geschoven en iedereen werd in de goede positie gezet zodat we een foto hebben waar iedereen zichtbaar op is. Een mooie groep, met kleurrijke mensen!

 

Na het eten was er contactpersonenoverleg en werd het afwascorvee gedaan. Met een brede glimlach en een goed gesprek was dit zo gebeurd!

 

Vanavond is een vrije avond; ieder doet zijn/haar ding. Een boek lezen, een spelletje of een wandeling. Heerlijk om na een intensieve dag te rusten en samen te ontspannen.

 

Nou wij gaan daar ook aan meedoen, tot morgen!

 

Dankpunten:

  • Dank voor de eerste positieve contacten met de inwoners van Kerkrade die zijn gelegd
  • Danken dat er deuren opengingen en er soms een bijbel kon worden uitgedeeld
  • Danken dat er vandaag op bijna alle clubs kinderen waren
  • Danken dat het vandaag droog weer was en vanmiddag de zon scheen
  • Danken dat de eerste mensen zich aangemeld hebben voor de maaltijd

 

Gebedspunten:

  • Bidden dat we vrijmoedig het Woord mogen blijven delen met de inwoners van Kerkrade
  • Bidden voor de mensen die vandaag het evangelie hebben gehoord; dat het uitwerking heeft in hun hart en leven.
  • Bidden dat we vol mogen houden ook als er tegenstand ervaren wordt
  • Bidden dat er morgen op alle clubs kinderen zijn

 

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven