Spring naar content

“Wat betekent Kerst voor u..?”

Jaa….Daar is het blogteam weer na lange tijd! We nemen u/jou weer mee dit weekend door; veel leesplezier!

 

Gisteravond kwamen jongeren uit heel het land aan in Wijlre nadat de groepsaccommodatie eerst klaar was gemaakt door een aantal vrijwilligers. We verblijven op onze vaste stek in Wijlre en dat voelt (voor degenen die vaker zijn geweest) iedere keer een beetje als thuiskomen. We trekken dit weekend met ongeveer 30 jongeren samen op.


Nadat alle bedden waren opgemaakt en de spullen geïnstalleerd, zaten we met koffie en thee klaar voor de opening. Eerst wat praktische mededelingen en daarna heette evangelist Jan Bayense ons welkom! Vervolgens was de kennismaking in de groepjes, hebben we de avond afgesloten, was er nog wat tijd voor gezelligheid en was het tijd om naar bed te gaan.

Vanmorgen was het rond 8 uur ontbijt en daarna corvee. Dat hoort er altijd bij en doen we met veel plezier! 😊
Inmiddels is Jan Bayense aangekomen om toerusting te geven, niet zonder een bakje dampende koffie of thee. Jan vertelt iets over Kerkrade en waar we rekening mee moeten houden als er langs de deuren wordt gegaan. Zoals bijvoorbeeld niks in de brievenbus doen als er een nee-nee sticker op zit. Wees je bewust dat je te gast bent in Kerkrade en stel je bescheiden op. Ook worden de taken voor de maaltijd vanavond met de inwoners uit Kerkrade verdeeld. Daarna komen de dozen met dagboekjes ‘in het rechte spoor’ tevoorschijn en worden die in een recordtempo allemaal gestickerd met de contactgegevens van de christengemeente in Kerkrade. Zo kunnen de mensen contact leggen als zij daar behoefte aan hebben.
De dagboekjes, citybijbels en plattegronden van de wijken worden ingeladen in alle auto’s en dan vertrekken we naar Kerkrade. Een paar vrijwilligers die altijd de maandelijkse kinderbijbelclub doen gingen naar de zaal bij het huis Jan Bayense voor de kinderbijbelclub en de rest verspreidt zich over Kerkrade heen om op pad te gaan. 

Hieronder volgt een ervaringsverhaal van de kinderbijbelclub en van het huis-aan-huis werk.

Kinderbijbelclub.
Vanmorgen waren er 5 kinderen op de club en we hadden uitbreiding van ons team door 2 jongeren die een aantal jaren geleden zelf op de club zaten. Zo mooi dat zij nu een bijdrage mogen leveren in ons team. Vanmorgen ging het verhaal over Jezus het Licht van de wereld aan de hand van het kerstverhaal. Was de ster het licht? Waren de engelen of de wijzen het licht? Nee, het Licht lag in de kribbe. We hebben de kinderen verteld dat Jezus opgroeide en toen moest sterven aan het kruis. Daarna weer is opgestaan, zodat onze zonden vergeven kunnen worden en ons leven vernieuwd wordt. We leggen dit altijd uit aan de hand van de harten: zwart, rood en wit. De kinderen kunnen het ons inmiddels bijna helemaal vertellen als de harten voor de dag komen. De mensen die vaker zijn geweest, weten waar we het over hebben. 😉
Daarna hebben we enthousiast de liedjes geoefend die we bij de avondmaaltijd gezongen hebben. Dit leren we aan, net als de Bijbeltekst, met gebaren. We zien dat de kinderen dan veel sneller leren. Na een potje UNO was het tijd om naar huis te gaan. 

Huis-aan-huiswerkers
We belden aan bij een huis en er deed een oudere man open. Hij wilde een kerstcadeau aan iemand geven en dacht aan een Bijbel. Hij had deze (nog) niet en zo hadden wij ingang voor een gesprek door te vertellen dat wij een Bijbel in onze tas hadden. We hebben daarna nog een poosje aan de deur staan praten. Even verderop kwamen we in een speeltuin een paar kinderen tegen. Eén van ons heeft met de jongens gevoetbald en de ander met de meisjes gekletst. We konden ze een jojo geven met een QR-code. Als ze deze scannen, verschijnt er een Bijbelgedeelte.

 

Tussen de middag hebben we met een hele grote groep mensen gegeten bij een cafetaria. Heerlijk om even binnen te zitten en op te warmen. En ze hadden het toch druk om alle hongerige magen te vullen😉

Vanmiddag zijn er jongeren opnieuw langs de deuren gegaan, of werd er tijd gemaakt voor een herbezoekje bij mensen die we afgelopen zomer hebben ontmoet. Rond kwart voor 6 verzamelde iedereen zich voor de maaltijd in een zaaltje in de straat bij Jan en Margriet Bayense. We hebben gegeten met leden van christengemeente Kerkrade 045, inwoners van Kerkrade en alle jongeren. We zien mensen en kinderen genieten van het stukje persoonlijke aandacht dat er is. Er ontstonden soms mooie gesprekken aan tafel. De kinderen van de kinderbijbelclub hebben de liedjes gezongen met gebaren. Het was een feest!

Inmiddels is alles opgeruimd en zijn de mensen weer vertrokken of naar huis gebracht. Wij zijn nu weer terug in Wijlre en hebben verder een vrije avond. Goed ook na een intensieve dag om samen te ontspannen door een spelletje te doen, te zingen, een boek te lezen of gezellig te kletsen. Morgen gaat de wekker niet zo vroeg, heerlijk!
Voor nu wensen we u een goede nachtrust en tot een volgende keer weer!

 

Gebedspunten

Bidden voor:

  • Dat de ontmoetingen en gesprekken van vandaag gezegend zullen worden.
  • Dat de kinderen en volwassenen niet alleen het evangelie horen, maar ook zullen begrijpen.
  • Voor de mensen waarbij de deuren dicht bleven of waar we vandaag niet langs zijn geweest, dat zij ook in aanraking zullen komen met het evangelie.
  • Kracht voor evangelist Bayense om morgen de samenkomsten te leiden.

Danken voor: 

  • Dat deuren open gingen en er Bijbels en dagboekjes konden worden uitgedeeld.
  • Dat er kinderen op de kinderbijbelclub waren.
  • Fijne ontmoetingen tijdens de maaltijd.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven