Spring naar content

25e jongeren evangelisatiekamp

We zijn weer terug…!

Jaaa, daar zijn we weer….het 25ste kamp is begonnen! 

Na een jaar was het een heerlijk weerzien met elkaar of een heerlijke eerste ontmoeting. Nou ja, sommige hadden elkaar met kerst nog gezien, maar ook dat lijkt alweer lang geleden.

 

We zitten ook deze week weer op onze vertrouwde stek: het Leienhoes in Wijlre; deze zomer al voor de 20ste keer zijn we hier te gast. Een aantal kampgangers was gisteravond al gearriveerd. Na de eerste voorbereidingen, een gezellige avond en een rustige start vanmorgen met zon, was het tijd om de groepsaccommodatie verder gebruiksklaar te maken: de bakjes voor het ontbijt vullen, de zaal inrichten de boodschappen opruimen of de tentjes vast opzetten. 

 

Om 12 uur zijn de contactpersonen van alle groepen gestart met een overleg. Daarna druppelden de andere kampgangers binnen, zelfs met de fiets. Na een kop koffie of thee heeft evangelist Jan Bayense het kamp geopend met het lezen van 2 Korinthe 4: 16 – 5:5. Na een overdenking met een aansporing om, hoe alles ook gaat, het oog te houden op wat nog komen gaat en een bemoediging was het tijd voor de huishoudelijke mededelingen. De belangrijkste is, zoals ieder jaar, ‘op tijd slapen’. Rust is de basis om de week goed door te komen. Daarnaast kregen we traditiegetrouw uitleg over de corveetaken met de zwarte en de blauwe emmers. Iedereen die de afgelopen jaren ooit een keer mee is geweest hoeven we niet te vertellen waar de zwarte emmers voor zijn 😉

 

Na de koffie en een heerlijk stuk vlaai (die je in Limburg met je handen moet eten) hebben we in groepjes kennisgemaakt. Er was ruimte voor een kennismaking in ontspannen sfeer en ook werd er gesproken over de taken die ons volgende week staan te wachten met de kinderbijbelclub of het huis-aan-huiswerk. 

 

Na een vroege en heerlijke maaltijd was het tijd om op pad te gaan naar Kerkrade om de folders te verspreiden met de uitnodigingen voor de kinderbijbelclubs van volgende week. Ook gelijk een activiteit om je groepsmoment beter te leren kennen. We lieten ons niet weerhouden door de dreigende regen en sommige sloten dit moment zelfs af met een ijsje. Dat gaat er altijd in!

 

Daarna tijd om weer terug te gaan naar Wijlre waarom 21.30u de avondsluiting op het programma stond. Nu is er nog een groep aan het zingen en is er nog ruimte voor gezelligheid: samen kletsen of een spelletje en om uiterlijk 00.00u ligt iedereen in zijn/haar bed in de slaapzaal of in de tent.

 

Ook dit jaar zal het blogteam u/jouw meenemen de week door om een impressie te geven van het evangelisatiekamp. Van de toerusting, het evangelisatiewerk, de ontmoetingen en de activiteiten en gezelligheid die we als kampgangers samen hebben.We willen u vragen het kamp, maar ook al het andere evangelisatiewerk dat in Kerkrade plaatsvindt, mee te nemen in uw/jouw gebed. Aan het einde van iedere blog staan een aantal gebeds- en dankpunten zodat u concreet kunt bidden.

 

Dankpunten:

  • Danken dat er voor de 25ste keer een kamp kan worden gehouden
  • Danken voor de goede weersomstandigheden waardoor wij droog zijn gebleven onder het folderen 
  • Danken dat iedereen veilig is aangekomen
  • Danken voor het fijne weerzien of fijne eerste ontmoetingen

 

Gebedspunten:

  • Bidden dat de folders die vanavond zijn verspreid kinderen bereiken en dat zij volgende week naar de club komen
  • Bidden dat de onderlinge band onder de kampgangers wordt versterkt deze week
  • Bidden voor evangelist Jan Bayense dat hij morgen de kracht mag ontvangen om in de verschillende diensten morgen het Woord te verkondigen en harten geraakt zullen worden
  • Bidden voor een goede nachtrust voor de kampgangers

 

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven